İçeriğe geç

Abartma nedir Türkçe

Abartma Nedir Türkçe?

Abartma, bir şeyi ölçüsüzce olumlu ya da olumsuz olarak övmek veya yermek anlamına gelen bir sözcüktür. Türkçe’de, abartma, sözcük olarak “exaggeration” sözcüğünün karşılığı olarak kullanılır. Abartmanın, çoğu zaman, üstü kapalı bir şekilde kullanıldığını not etmekte fayda vardır.

Abartma, özellikle de konuşma ve yazılı metinlerde kullanılan, bir şeyin gerçekte ne olduğuyla karşılaştırıldığında çok fazla övülmesi veya yermek anlamına gelen bir sözcüktür. Abartmak, gerçekten olduğundan çok daha iyi ya da çok daha kötü göstermek için kullanılan bir kavramdır. Abartma, çoğu zaman, üstü kapalı olarak kullanılır; çünkü konuşmacı veya yazar, gerçekte ne olduğunu tam olarak söylemez.

Abartmanın Çeşitleri

Abartmanın temel çeşitleri, olumlu abartma ve olumsuz abartmadır. Olumlu abartma, övgü ya da onay vermek için kullanılan bir yöntemdir. Olumsuz abartma ise, bir şeyi kötülemek için kullanılan bir yöntemdir.

Olumlu abartma, bir şeyin üstün özelliklerini vurgulamak için kullanılan bir yöntemdir. Olumlu abartma, abartılı anlatımlar aracılığıyla gerçekte ne olduğundan daha iyi bir şekilde tanımlanmasını sağlar. Olumsuz abartma ise, bir şeyin özelliklerini abartılı bir biçimde kötülemek için kullanılan bir yöntemdir. Olumsuz abartma, gerçekte ne olduğundan daha kötü bir şekilde anlatılır.

Abartmanın Fonksiyonu

Abartmanın fonksiyonu, konuşma ve yazma üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olmaktır. Abartmanın, konuşma ve yazma üzerinde büyük bir etkisi vardır, çünkü abartılı anlatımlar, okur veya dinleyicinin dikkatini çekmek için kullanılır.

Abartmanın, özellikle de çatışmaları sakinleştirmek veya iletişimde doğru bir dille konuşmak için kullanılabileceği unutulmamalıdır. Abartmanın, iletişim aracılığıyla arzulanan sonuca ulaşılmasını sağlayan önemli bir araç olduğu unutulmamalıdır.

Abartma, herhangi bir şeyin gerçekte ne olduğuyla karşılaştırıldığında çok fazla övülmesi veya yermek anlamına gelen bir sözcüktür. Abartma, konuşma ve yazılı metinlerde kullanılan, çoğu zaman üstü kapalı bir şekilde kullanılan bir tekniktir. Abartmanın, konuşma ve yazma üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olmak için kullanılabileceği unutulmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir