Süt olmadan kek olur mu?
Sütsüz. Kekin süt ürünleri içermemesi yumuşak olmasını engellemiyor. Bu sefer güzel keklerin gizli malzemesi olan su, yağ ve soda devreye giriyor. Kabartma tozunun etkisini arttırmak için limon suyu kullanıyoruz. Kıvamı o kadar hoş ki yiyen herkes hayran kalacak.
Keke süt yoksa ne konur?
Sulu kek. Süt yoksa su. Meyve suyu Ayran, meyveli veya meyvesiz limonata, limonata, kola, limonata, Fanta. Aklınıza gelen her türlü sıvıyı ekleyebilirsiniz, çok güzel oluyor.
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Su ile kek olur mu?
Su, kekinize yumuşak bir doku verir ve daha iyi kabarmasına yardımcı olur. Kekinizi daha doyurucu hale getirir ve daha hafif bir tada sahip olmasını sağlar.
Kek süt konur mu?
Sütlü yapısı ona harika bir kabarıklık veriyor. Tadını daha hafif yapıyor ve doyamıyorsunuz. Kekin en önemli sırlarından biri de yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak. Bu şekilde kekiniz çok daha iyi kabaracak ve kıvamı efsane olacak.
Yoğurt ile kek olur mu?
Keklerde süt yerine yoğurt kullanılabilir mi? Yoğurt kullanırsanız, hafif nemli kıvamda, daha yoğun ve lezzetli kekler elde edersiniz.
Süt yerine ne kullanabilirim?
Öncelikle inek sütünü sevmeyen ve vegan olmayan biri için yoğurt, ayran, peynir, kefir gibi diğer süt ürünleri ilk alternatif olarak önerilebilir.
Keke süt yerine maden suyu konur mu?
Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limonlu kek de yapabilirsiniz.
Tariflerde süt yerine ne kullanılır?
En iyi alternatif Ayran’dır. Yoğurt, su eklenerek Ayran haline getirilir, bu da kıvamı ve yağ-su oranı bakımından süte benzediği için süte iyi bir alternatif olmasını sağlar.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
En güzel kek nasıl kabarır?
Kabartma tozu ve karbonat, kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli malzemelerdir. Doğru miktarları kullandığınızdan emin olun. Genellikle, bir su bardağı un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru tutmak, kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
Kekin çökmemesi için ne yapılmalı?
Kekiniz fırında tam kıvamına geldiyse ve fırından çıkar çıkmaz havasını hemen kaybediyorsa, sıcaklık dalgalanmaları da bir diğer neden olabilir. Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açın. Fırını kapatın ve sıcaklığın kademeli olarak değişmesine izin verin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın.
Kekin içine süt yerine ne konulabilir?
Bazı süt ikameleri maden suyu, yoğurt, elma sirkesi, portakal suyu ve hindistan cevizi sütüdür. Yoğurt, kekinize nemli bir doku katabilir. Ayrıca, yoğurdun ekşi tadı da kekinizin lezzetini artırabilir.
Süt yoğurt koymadan kek olur mu?
En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Kekin unu az olursa ne olur?
3- Un miktarı ne çok az ne de çok fazla olmalı! Büyüklüğüne göre karar verin! Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Yeterince un yoksa kabardıktan sonra çöker!
Sütsüz tatlı olur mu?
Süt, tatlı tariflerinin ana malzemesi gibi görünse de, süt içermeyen bir tatlı türü aradığınızda karşınıza birçok tarif çıkar. Mutfakta süt kalmadıysa, en sık kullanılan tarifler süt içermeyen kek, irmik helvası, sufle ve hatta süt içermeyen pudingdir.
Maden suyu ile kek olur mu?
Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşamasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limonlu kek de yapabilirsiniz.
Yoğurtla ıslak kek olur mu?
Öncelikle uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpıyoruz. Yoğurt, yağ, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ekleyerek kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Kalıbımızı katı yağ ile yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Ayranla kek olur mu?
Ayranlı sünger kek tarifi nasıl yapılır? Pandispanya için önce yumurtaları, vanilyayı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağ ve koyu ayranı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu, yarım çay kaşığı karbonatı ve 3-4 damla limonu ekleyip tekrar çırpın.
Tavsiyeli Bağlantılar: Boya Hangi Amaçla Kullanılır